Keurmerk Veilig & Schoon voor beide zwembaden

06-12-2023

Keurmerk Veilig & Schoon voor de Alphense zwembaden

Wethouder Gert-Jan Schotanus kreeg vandaag uit handen van directeur Remco Pielstroom het Keurmerk Veilig & Schoon voor beide zwembaden van De Thermen2. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Het behalen van het Keurmerk is een erkenning voor onze zwembaden. Directeur Remco Pielstroom: “Het Keurmerk geeft aan dat wij voldoen aan de strenge regelgeving rondom hygiëne, veiligheid en badinrichting. We werken daar iedere dag heel hard aan, dus het is fijn die erkenning te krijgen. Met het behalen van het Keurmerk toont De Thermen2 aan dat bedrijfsprocessen goed geregeld zijn en goed worden uitgevoerd. Daar kunnen wij als gemeente natuurlijk alleen maar erg blij mee zijn”, aldus wethouder Schotanus.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. “Het is een teamprestatie, iedereen heeft een belangrijke rol in het ‘veilig & schoon’ houden van onze zwembaden. Dat wordt met dit keurmerk beloond”, vertelt Remco Pielstroom.

 

keurmerk Veilig & schoon.jpg